Snel en eenvoudig gehaktballen maken met ingrediënten die je meestal zelf wel in huis hebt!

500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, 150 gram geraspte kaas, bieslook, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout, peper en bieslook. Roer het paneermeel erdoor. Voeg het gehakt en de gerapte kaas eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram gehakt half om half, 1 ei, 100 gram paneermeel, 150 gram prei, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt en de prei eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, half kuipje echte kruidenboter, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt en de kruidenboter eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, 1 blikje? champignons, peterselie, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout, peper en peterselie. Roer het paneermeel erdoor. Voeg het gehakt en de champignons eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, een halve rode paprika, 1 ui, 1 prei stengel, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt en de in kleine stukjes gesneden paprika, ui en prei eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, 3 gekookte koude aardappelen, 150 gram prei, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt de aardappelen en de prei eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
 
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, 1 hele rode paprika, zout, peper en peterselie naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt en de in kleine blokjes gesneden paprika eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, 2 middel grote uien, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt en de in stukjes gesneden uien eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, 2 appels, peterselie, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor. Voeg het gehakt en de in kleine blokjes gesneden appels eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram half om half gehakt, half bosje verse basilicum, 100 gram zongedroogde tomaten en 2 teentjes knoflook, 50 gram paneermeel, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Knoflook, tomaten en de basilicum fijn maken met de staafmixer of blender. Voeg dit toe aan het gehakt. Kneed dit alles, samen met de paneermeel tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
500 gram gehakt half om half, 1 ei, 100 gram paneermeel, 150 gram soepgroente, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt en de soepgroente eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
600 gram half om half gehakt, 4 plakken belegen kaas, 4 plakjes ham, paneermeel, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Maak van 75 gram gehakt een halve holle bal. vul deze holle bal met het 1 plak belegen kaas en 1 plakje ham. Maak vervolgens weer een halve holle bal van 75 gram gehakt en zet deze als een deksel op de eerste gevulde helft. Druk de randen van deze bal goed tegen elkaar aan. Rol nu de kaas/ham bal door het paneermeel. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 20 minuten.
 
500 gram half om half gehakt, 1 ei, 100 gram paneermeel, 1 zakje nasi of bami kruidenmix, zout en peper naar eigen smaak, bakboter. Klop het ei met het zout en peper. Roer het paneermeel erdoor en voeg het gehakt en het zakje nasi of bami kruidenmix eraan toe. Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van. Maak de bakboter flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten. Blus de jus met water of melk af.
 
 
Privacy/Disclaimer Stamppotten