Stamppot boerenkool met worst

Appelstamppot met verse worst

Andijviestamppot met spekblokjes

Broccolistamppot met gehaktbal

Stamppot chinese kool en vruchten

Stamppot gedroogde appeltjes

Stamppot ijsbergsla en spekblokjes

Stamppot groene kool varkenslapje

Sperziebonenstamppot hamblokjes

Stamppot koolraap

Stamppot prei paprika rookworst

Stamppot bloemkool spekblokjes

Stamppot rauwe andijvie

Stamppot sla

Stamppot spruitjes met kaas

Stamppot spinazie met ei

Stamppot rode kool gehaktballetjes

Stamppot witlof roomkaas

Wortel koolrabi stamppot

Stamppot zuurkool met kip

Stamppot zuurkool hawai

Zuurkoolstamppot met rookworst

Hete bliksem

Hutspot met klapstuk

 

      Recept: Hete bliksem (4 personen)
  • 500 gr moesappels
  • 1 kg handappels
  • 1.5 kg geschilde aardappelen
  • 150 gr boter
  • 500 gr speklapjes
  • 1 laurier blaadje
  • melk
  • zout
  • peper

    Doe de aardappelen met een snufje zout en een laurier blaadje in een grote pan, en breng deze aan de kook in een half liter water. Als het water kookt leg dan de geschilde en in stukjes gesneden moes en handappelen (zonder klokhuis) op de aardappelen en breng het geheel opnieuw aan de kook. Bak de speklapjes aan beide kanten bruin in 100 gr boter. Giet na 25 minuten het kookvocht af en haal het laurier blaadje eruit. Stamp de aardappelen en de appels door elkaar. Roer er 30 gr boter en zoveel melk door dat het smeuïg is. Leg de speklapjes bovenop de stamppot.

    Stamppotrecept.nl
Privacy/Disclaimer